A change is gonna come

Ah, nå er det lenge siden jeg har skrevet noe, og jeg er lei av lesbegreia. Det er jo i grunnen ikke en så stor del av den jeg er, så nå vil jeg fokusere på litt andre ting igjen, slike ting som virkelig interesserer meg, miljøvern, etikk, rettigheter, politikk, etc. 

I tillegg har jeg slutta å snuse. Det er hardt, men bra. Jeg fant vel ut at jeg ønsker å være mer gjennomført i forhold til mine prinsipper, og det å være veganer og samtidig støtte tobakksindustrien passer ikke helt overens. 

Jeg har blitt mer obs på det å unngå unødige kjemikalier, og fra og med i går har jeg begynt med "no poo", det vil si ingen shampo (http://www.instructables.com/id/How-to-Go-No-Poo/) . Det vil ikke si at jeg ikke vasker håret mitt, men det vil si at jeg ikke betaler i dyre dommer for å putte kjemikalier i håret mitt som jeg ikke vet hva er, hvordan er laget og hva langtidseffekten kan være. Jeg bidrar ikke til økt plastavfall, og jeg bruker ikke shampo som fjerner de naturlige oljene som produseres og tvinger meg til å vaske håret altfor ofte. Jeg sparer på denne måten også vann.

Det jeg bruker er natron for å vaske (som shampo) og eplecider-eddik (som balsam). Først blander jeg en spiseskje natron med en kopp vann, masserer det inn i røttene og lar det sitte i ca. 1 minutt. Vasker det ut, og tar eplecider-eddiken og vann, samme blandingsforhold, på tuppene og vasker det av. Håret blir da rent og glatt. Hvis du savner duften fra shampo, kan du blande i duftoljer du liker i natronblandingen.

 

 

Jeg har tenkt å erstatte flere "skjønnhetsprodukter" med naturlige produkter fremover, og spesielt se på hva jeg kan erstatte med natron, som deodorant f.eks. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lotuspus

lotuspus

19, Mandal

Jeg er en stor mandalitt som har bosatt seg i bygda, og trives i grunnen med det. Er 18 år, og driver mye med politikk og musikk og slikt. Jeg er glad i mat og kvinnfolk, men jeg er ikke så enkel som jeg kan virke.

Kategorier

Arkiv

hits