One day without shoes

I morgen - 8. april - er det "one day without shoes". Dette er en slags aksjon som går ut på å gå så mye som overhode mulig uten sko (dvs. barbeint) i løpet av dagen for å spre oppmerksomhet om utfordringene for mennesker i utviklingsland som ikke har råd til sko og derfor er utsatt for mange typer sykdommer. Dette handler altså om opplysning og også at hver enkelt skal lære å sette større pris på at vi har muligheten til å bruke sko når vi trenger det og føle det en smule på kroppen hvordan det er å ikke ha sko.

I Norge kan det allikevel være litt vanskelig å gå barbeint hele dagen, man vil jo ikke bli syk på grunn av dette. Hvis man ikke kan gå barbeint hele dagen kan man fortsatt gjøre det så mye man kan, og man kan fortsatt gjøre mye viktig, som å donere sko (dvs. kjøpe sko som gis til personer i utviklingsland) på www.soles4souls.com. Du betaler 1 USD for ett par sko, og kan velge hvor mye du vil donere. Alle summer vil gjøre en forskjell. I tillegg kan du gå "virtuelt barbeint", det vil si at du endrer profilbildet på nettsamfunn o.l. for denne dagen for å spre budskapet, og du kan i tillegg skrive om det i statusfelt f.eks. på facebook. Gjerne link til www.TOMS.com, www.onedaywithoutshoes.com eller www.soles4souls.com. 

Gjør en forskjell! :)

Én kommentar

fredrikke dorothea bolette

09.apr.2010 kl.14:35

oi oi oi.

bra greier!!!

/fredrikke

Skriv en ny kommentar

lotuspus

lotuspus

19, Mandal

Jeg er en stor mandalitt som har bosatt seg i bygda, og trives i grunnen med det. Er 19 år, og er veldig interessert i miljøvern, matfordeling, rettigheter, etikk, politikk osv.

Kategorier

Arkiv

hits